Natuurherstelmaatregelen

In drie van ‘onze’ natuurgebieden (Holtingerveld, Mantingerveld: Achterste Knijpe en Dwingelderveld) vinden in de komende drie jaar, steeds op wisselende plekken en tijdstippen, herstelmaatregelen plaats.

Oudere plagstrook

Alles is gericht om de effecten van stikstof uit landbouw, verkeer en industrie tegen te gaan en om de natuur te behouden en meer weerbaar te maken. Ieder natuurgebied vraagt om een eigen aanpak. Er is een pakket aan maatregelen: maaien, plaggen, chopperen, opslag verwijderen, venranden vrijmaken, drukbegrazing. In het Holtingerveld zijn we nu bezig. Binnenkort gaat de aannemer in het Mantingerveld beginnen. Mochten jullie dus machines en mensen aan het werk zien, dan weten jullie de reden.
In de tussentijd checkt Ronald bij voortduring de werkzaamheden: gebeurt het zoals we willen, hoe halen we de takken uit het gebied zonder de bodem teveel te beschadigen etc. etc. Maar dan glundert ook de gepassioneerde ecoloog: kijk, dit randje is meer open en krijgt meer zon: goed voor de heivlinder, we laten af en toe een vuilboom staan voor de eikenpage, de hoge ruggen zijn goed voor reptielen…..

Piketten op de Achterste Knijpe, Mantingerveld

Klokjesgentiaan

In december of januari komt er een inspiratie-avond. Dan zullen Ronald en Erik uitleg geven over stikstof, de effecten, rapport Remkes, rol van de provincies en hoe Natuurmonumenten in deze kwestie staat. En dan kunnen jullie ze het hemd van het lijf vragen! Mochten jullie eerder vragen hebben, schroom niet om ze te stellen.

Over Mantingerveld

Verslag van de activiteiten van de vrijwilligers van Natuurmonumenten op het Mantingerveld, Mantingerbos en -weiden en vermeldenswaardige gebeurtenissen.
Dit bericht werd geplaatst in Achterste Knijpe, Herfst, Mantingerveld, Ontwikkelingsprojecten, Winter. Bookmark de permalink .

Een reactie op Natuurherstelmaatregelen

  1. Pingback: “PAS” werkzaamheden Achterste Knijpe | Mantingerveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s